index
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Beoordelingen
Indeling van de vakantie villa Le Vert Vallon
Twitter feeds Villa Vert Vallon Ceret
Producten
Schilderachtige dorpjes in de Pyrenees Orientales omgeving Ceret
De mooiste stranden
Sportieve activiteiten
Daguitstapjes in de Pyrenees Orientales omgeving Ceret
Restaurants en uit eten in de omgeving van Ceret en Reynes
Wijn en Wijnhuizen
Wijnhuizen in de Pyrenees Orientales in het catalaanse land omgeving Ceret en Reynes
Wijn en Wijnhuizen
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Links naar andere websites
Webcams_omgeving_Villa_Vert_Vallon
videos_Villa_Vert_Vallon_Ceret
videos_omgeving_Pyrenees_Orientales_Ceret
Video Pyrenees-Orientales Vert Vallon in Reynes (Ceret)
Start
Beschikbaarheid
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon

Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon

Villa a Le Vert Vallon


Vakantie vieren in Zuid-Frankrijk in de Languedoc Roussillon, Pyrénées-Orientales en aan La Côte Vermeille begint hier.

Beschikbaarheid checken

Schilderachtige dorpjes in de Pyrenees-Orientales in de omgeving van Ceret

In de nabije omgeving van onze vakantie villa in Reynes zijn vele leuke en schilderachtige dorpjes te vinden. Leuk voor een dagje uit of om gewoon rond te slenteren of 's-avonds wat te gaan eten.

Argeles sur Mer

Argeles sur Mer is een van de bekenste moderne badplaatsen aan de Middellandsezee met veel vertier, bars, discotheken en een pretpark en dergelijke. Vanaf Le Vert Vallon in Reynes is het ongeveer 25 minuten met de auto naar Argeles sur Mer.

Argeles heeft een 7 kilometer lang zandstrand. Ook het gebied rond de jacht haven is erg leuk, veel winkeltjes en restaurantjes waar het zowel overdag als 's-avonds leuk is om over de boulevard te lopen. Aan de zuid kant van de jacht haven ligt het gezellige gehuchtje Le Racou met een van de gezelligdte familie stranden in de regio.

  

Ceret

Ceret een klein stadje met een oude stadskern, het is de hoofdplaats van Vallespir (het dal van de Tech).

In het begin van de 20e eeuw, was het de plaats waar het kubisme belangrijke impulsen kreeg. In 1910 kwamen drie kunstenaars naar Céret. Het waren Maunel Martinez Hugué, bekend als Manolo, Deodat de Séverac en Frank Burty Haviland. Manolo, een Catalaanse beeldhouwer, bleef er 15 jaar wonen, de componist Séverac bleef tot zijn dood in 1921 in Céret en de schilder Haviland bleef er (met onderbrekingen) wonen tot zijn overlijden in 1971. Deze drie kunstenaars, met ieder een omvangrijk netwerk, maakten Céret tot een attractief kunstenaarscentrum.

Pablo Picasso, George Braque, Juan Gris, Aristide Maillol, Auguste Herbin, Max Jacob en Francis Picabia verbleven korte of lange tijd in Céret. De criticus André Salmon kwalificeerde Céret als het ‘Mekka van het kubisme’. Dat is vooral te danken aan het werk van Picasso en Braque.

Juan Gris, Auguste Herbin en Max Jacob bezochten Picasso in Céret in 1913. Picasso had de benedenverdieping van ‘Maison Delcros’ gehuurd. Dit grote huis, midden in een park, werd een plaats waar de kubisten hun ideeën ontwikkelden. Herbin realiseerde tijdens dit verblijf een serie kubistische landschappen met de omgeving van Céret als onderwerp.

  

Collioure

Binnen de muren van deze oude vestingstad ligt de baai van Collioure met haar kiezelstrandjes en gezellige terrasjes en restaurantjes. Een heerlijke plek om met de kinderen naar toe te gaan of om op een winderige dag toch beschut van de zee te kunnen genieten.

 

met haar drie stranden kun je Collioure rekenen tot de top van de beste badplaatsen in de Languedoc. Hoewel de stranden van Collioure niet zo groot zijn en daardoor ook vaak wat druk, wordt dit volledig teniet gedaan door de rustige zee en de spectaculaire Pyreneeën. Daarnaast kun je hier ook direct vanaf het strand genieten van de prachtige stad van Collioure met haar lekkere restaurants, leuke boetiekjes en kunstenaar ateliers. Dit is een van onze meest favoriete stranden om naar toe te gaan!

Castelnou

Castelnou is een de 10de eeuw gebouwde versterkte burcht die machtig uitsteekt boven de vlakte van Roussillon, Castelnou één van de mooiste historische plaatsen in de regio.

De versterkte middeleeuwse omwalling en straatjes omzoomd met landelijke huisjes in Catalaanse stijl maken van dit ‘kasteeldorp’ een niet te missen halteplaats in de vallei van de Aspres. Op ongeveer twintig kilometer ten zuidwesten van Perpignan, en op 30 minuten van onze Villa in Le Vert Vallon ligt Castelnou aan de voet van de Aspres met op de achtergrond de Canigou, de mythische berg van de Catalanen.

Het kasteel heeft zijn vijfhoekige vorm moeten aanpassen aan de steile en onregelmatige rotsvlakte waarop het rust. De overblijfselen van de omwallingen, die dateren uit de 13de eeuw, omsluiten geplaveide straatjes met okerkleurige huizen omgeven door klimop en oleanders. Sommige artiesten en ambachtslui vonden het de geschikte locatie voor hun activiteiten en dragen bij tot de levendigheid van dit wijndorpje waar je heerlijke rode wijnen uit de streek kunt proeven.

Absoluut een aanrader om te bezoeken tijdens uw vakantie in onze Villa.

Banyuls sur Mer

Direct aan de boulevard van Banyuls sur Mer vindt je al een mooi strand met alle gemakken van vlak bij parkeren, lekkere restaurantjes en de gezellige winkeltjes. Banyuls sur Mer staat natuurlijk vooral bekend om haar heerlijke vin doux met de gelijknamige naam Banyuls. Ook een bezoekje aan het Middellandse zee aquarium in de haven van Banyuls is een leuk uitstapje om bijvoorbeeld met de kinderen naar toe te gaan.

Amelie Les Bains

Ook het kuuroord Amélie-les-Bains, wat een paar kilometers stroomopwaarts van de rivier de Tech ligt is slechts 5 minuten rijden en is zeker een bezoekje waard. In de thermale baden van Amélie worden reumapatiënten en patiënten met problemen aan de luchtwegen behandeld. Iets wat vele jaren gelden al door de Romeinen ontdekt was en die hier al de voordelen van de Thermale baden wisten te vinden.

Daarnaast staat deze streek in Zuid-Frankrijk in heel Europa bekend als een van de gebieden met de meest schonelucht, iets wat je ook direct merkt als je in deze omgeving op vakantie bent.

meer informatie vind u op de site van het VVV: Amelie les Bains.

Villefranche-de-Conflent

Een Middeleeuws stadje uit de 11de eeuw, versterkt door Vauban in de 17de eeuw en ligt in het hart van de Pyrénées orientales, aan de voet van de Canigou. Villefranche is geclasseerd onder de mooiste dorpen van Frankrijk.

Binnen de vestingsmuren, in de smalle steegjes vindt je vele ambachtelijke en commerciële activiteiten.

Er valt hier veel te ontdekken zoals de stad z’n verschansingen, Het fort Iberia, de grotten van de grote canalettes, de beroemde gele trein (Le Petit Train Jaune) en trektochten op  de canigou …


Meer informatie over Ville Franche de Conflent