index
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Beoordelingen
Indeling van de vakantie villa Le Vert Vallon
Twitter feeds Villa Vert Vallon Ceret
Producten
Schilderachtige dorpjes in de Pyrenees Orientales omgeving Ceret
De mooiste stranden
Sportieve activiteiten
Daguitstapjes in de Pyrenees Orientales omgeving Ceret
Restaurants en uit eten in de omgeving van Ceret en Reynes
Wijn en Wijnhuizen
Wijnhuizen in de Pyrenees Orientales in het catalaanse land omgeving Ceret en Reynes
Wijn en Wijnhuizen
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Beschikbaarheid
Links naar andere websites
Webcams_omgeving_Villa_Vert_Vallon
videos_Villa_Vert_Vallon_Ceret
videos_omgeving_Pyrenees_Orientales_Ceret
Video Pyrenees-Orientales Vert Vallon in Reynes (Ceret)
Start
Beschikbaarheid
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Temple Beach St. Cyprien
Fotos_Villa_Vert_Vallon
Fotos_Villa_Vert_Vallon

Villa a Le Vert Vallon


Vakantie vieren in Zuid-Frankrijk in de Languedoc Roussillon, Pyrénées-Orientales en aan La Côte Vermeille begint hier.

Beschikbaarheid checken

De Mooiste Stranden van de Pyrenees-Orientales

Met 300 zonne dagen per jaar is de Pyrenees -Orientales in de Languedoc Roussillon een ideale omgeving om te genieten van de Middelandsezee en haar mooie kuststreek en stranden. Op de volgende pagina hebben we enkele van de mooiste stranden voor u op een rijtje gezet.

Zo kun je b.v. Naar Argeles sur Mer, met haar 7 kilometer lange zandstrand , het begin van de Côte Vermeille welke zich uitstrekt tot aan de Spaanse grens via Collioure en Banyuls-sur-Mer.

Collioure, een mooie en gezellige oude vestingstad met een schitterende baai en leuke kleine (kiezel) standen.

Maar b.v. Ook het strand van Le Racou dat net ten zuiden van Argelès-Plage richting Collioure ligt . Racou (wat betekent "hoek" in het Catalaans). Dit is echt een stukje paradijselijk strand, en markeert het einde van de lange strook zand van de Languedoc-Roussillon en beginnen de rotspartijen van de Côte Vermeille. Dit strand is ideaal voor het ontsnappen aan de commerciele omgeving van het noordelijke gelegen Argeles, maar het kan er toch nog behoorlijk druk zijn in de zomer. Er zijn een paar cafes en restaurants - le Racou heeft alles om te ontspannen en genieten van de zon. Parkeren kan hier recht voor het strand.

Kijk snel welk strand het beste bij u past............

Argeles sur Mer

Argeles heeft een 7 kilometer lang zandstrand wat ligt in het uiterste zuiden van Frankrijk aan de Middellandse Zee.

Het is op dit punt waar de de Pyreneeën in zee uit komen en men noemt deze streek ook wel de Côte Vermeille welke zich uitstrekt van Argeles sur Mer tot aan de Spaanse grens via Collioure en Banyuls-sur-Mer.

 

Argeles sur Mer ligt aan de bovenkant van de Côte Vermeille, de enige op het oosten gelegen kust in Frankrijk. Als gevolg daarvan, zijn de brede zandstranden heerlijk zonovergoten en hebben ze een  perfecte omlijsting door de achtergrond van de Pyreneeën.

PLage Nord; Is een breed zandstrand met veel ruimte. Er is ook strand bewaking van Juli t/m September

Plage des Pins; Is net als Plage Nord een groot en breed zandstrand dat veel ruimte biedt.

Le Racou

Le Racou.

Racou is een dat klein gehucht gelegen ten zuiden van Argeles sur Mer. Het mooie strand is vernoemd naar de Rots van Racou Die aan de Zuidelijke kant van het strand uit de Middelandsezee omhoog komt.  Le Racou is een echt familie strand en heeft bij Le Racou zijn echtheid, rust en zijn vreugde kunnen behouden. Parkeren doe je hier tot vlak voor het strand en is geheel gratis. Kom je later op de dag moet je iets verder op parkeren op het grote veld net voordat je Le Racou binne rijdt.

's-middags is het heerlijk lunchen bij een van de restaurantjes en terasjes in het straatje net achter het strand.

  

Collioure

Binnen de muren van deze oude vestingstad ligt de baai van Collioure met haar kiezelstrandjes en gezellige terrasjes en restaurantjes. Een heerlijke plek om met de kinderen naar toe te gaan of om op een winderige dag toch beschut van de zee te kunnen genieten.

 

met haar drie stranden kun je Collioure rekenen tot de top van de beste badplaatsen in de Languedoc. Hoewel de stranden van Collioure niet zo groot zijn en daardoor ook vaak wat druk, wordt dit volledig teniet gedaan door de rustige zee en de spectaculaire Pyreneeën. Daarnaast kun je hier ook direct vanaf het strand genieten van de prachtige stad van Collioure met haar lekkere restaurants, leuke boetiekjes en kunstenaar ateliers. Dit is een van onze meest favoriete stranden om naar toe te gaan!

Port Vendre

Op schitterende weg van Port Vendre naar Banyuls sur Mer kom je ook langs Les Paulilles.

Paulilles is Gelegen tussen de Cap Béar en Cap Oullestrell, vindt je de baai van Paulilles. Paulilles heeft drie stranden welke van elkaar gescheiden zijn door flinke rots partijen: Plage Bernardi in het noorden, het Plage del mitg (oude Fabriek) en Plage Fourat in het zuiden.

Werkelijk een schitterende baai met mooie stranden waar het ook perfect is voor kleine kinderen daar het strand hier heel geleidelijk over gaat in de zee en het maar langzaam aan dieper wordt.

Vlak bij het strand vindt je hier ook een gezellig en goed restaurant Le Clos de Paulilles adres: Baie de Paulilles - 66660 Port-Vendres Tél: +33 (0)4 68 98 07 58     

Banyuls sur Mer

Plage Central; Direct aan de boulevard van Banyuls sur Mer vindt je al een mooi strand met alle gemakken van vlak bij parkeren, lekkere restaurantjes en de gezellige winkeltjes van Banyuls sur Mer vlak bij.

St. Cyprien

St Cyprien heeft 3 goede stranden: Plage Nord, Plage Midi en Plage Sud (ook bekend als Plage de la Lagune).

Plage Nord is het beste - groter en beter zand dan de zuidelijke stranden. Het centrale deel van het strand grenst aan de stad van St Cyprien, met veel winkels en restaurants. Deze stranden doen behoorlijk winderig als gevolg van de Tramontane wind die waait in de buurt Roussillon, waardoor ze ook erg populair zijn bij kitesurfers en windsurfers. Alleen al het uitzicht op de Pyreneeën vanuit de stranden van St Cyprien maken deze stranden al een perfecte plek om lekker op het strand te liggen en ontspannen te genieten van het mooie uitzicht. In St. Cyrpien op Plage du Pont Tournant vindt je ook een hippe beachclub, waar ze in Bloemendaal nog wat van kunnen leren, Temple Beach

Strand voor minder validen: Handiplage, Argeles Sur Mer en Les Paulilles

In Argeles sur Mer heeft men bij een van haar stranden extra aandacht geschonken aan de bereikbaarheid en toegankelijkheid voor minder validen. Het verschaffen van een toegang tot de zee maakt absoluut deel uit van het kwaliteitsdoel van de gemeente en de VVV van Argeles sur Mer.

Deze komt voort uit onze wens om samen te leven in een meer solidaire en menselijke samenleving, en minder validen ook te laten genieten van de zee in een mooie badplaats als Argelès.

Er is dan ook ten Noorden van Argelès een strand speciaal voor de minder validen uitgerust (Post 3):

  • Een eerstehulppost met een douche en een WC toegankelijk voor mensen met een lichamelijke handicap
  • 3 parkeerplaatsen vlakbij het strand gereserveerd voor gehandicapten
  • Een geasfalteerde toegang tot het strand en de hulppost
  • Pad van houten vlonders om de toegang tot de zee te vergemakkelijken
  • Tiralo – een speciale strandstoel om een minder valide (over het zand) mee in het water te trekken. Omdat deze blijft drijven, maakt hij ook het zwemmen gemakkelijker
  • Een speciale persoon om desgewenst mindervaliden bij te staan en te helpen

Speciale bordjes met het logo “Handiplage” die op alle kruispunten van Argelès-plage te vinden zijn, maken het aanrijden naar de overgang gemakkelijker. Dankzij deze aanpassingen heeft de stad Argelès het label “Handiplage” niveau 2 (aangegeven door 2 boeien) gekregen.

Ook het Strand van Les Paulilles beschikt over deze faciliteiten en kan men dicht bij het strand parkeren.